Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой ми отключва колата ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кой ми отключва колата ?

Извинявайте, колеги за баналната тема, но за такъв случай, като моя не намерих тема. Изчетох всичко от 2007-ма до днес във форума. По принцип всички проблеми започват от дистанционното, през ключалките и стигат или до бравите или до М80 или до комбинация от М80 и няколко ключалки / брави /.
    При мен също първо отказа едната задна врата, започна да се вкючва алармата и я изключих. После започна да ми се струва че съм забравил да я заключа, защото я намирах отключена, но после се уверих, че сама се отключва. После си изгубих единствения ключ. Направиха ми нов и започнах да заключвам на ръка. Започна да се отключва веднага щом завъртя ключа. Започнах да вадя буксите на бравите на всяка врата докато разбера дали е от тях. Ефект - никакав. Отключва се сама. Извадих буксата на алармата, защото и без това не мога да я ползвам и по снопа от кабели мислех че ще стигна до М80. Да но стигнах до няколко изрязани кабела, една кутийка от която тръгват двата обемни датчика, разни жички, вързани нескопосано за разни други, но никаква следа от М80. И сега идва въпроса : " Кой / какво/ ми отключва колата, аджеба, ако не М80 и ако е то, къде да го търся мамичката му !!!?

Имаш повредено микроключе в някоя от бравите.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първо провери самият модул M80, който отговаря за централното, да не се е наквасил с течност и поради това да дава грешни команди.
      Намира се зад ICS - а (жълта кутийка).

Ако там всичко е наред, трябва да провериш изправността на веригите до контактите, които се намират в електрическите ключалки.

Когато се заключват вратите се случва следното:
      Подава се напрежение към четирите мотора на ключалките, бутоните извършват ход надолу, и когато стигнат крайното си положение, се затварят контакти (по един на всяка брава). Ако в този процес някой от тези 4 контакта не се затвори, централното подава команда за отключване.
      Ако по някаква причина някой от тези контакти във времето дава лоша верига, това може да е причината за отключването.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Искам да попитам как се задейства осветлението, вътре в бравата ли има нещо?
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Искам да попитам как се задейства осветлението, вътре в бравата ли има нещо?
          Осветлението се включва от същите контакти в бравите, за които говорим по-горе.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Убеден съм че е от М80. Наясно съм с устройството на бравите. Имам една разглобена. Въпросът ми е как да стигна до М80 ? Трябва ли да вадя ицс-а ? Под волана съм вадил всичко и не видях това което беше снимал ecotronic в една стара тема.

Comment

Не се ли намира под централната конзола,като махнеш онази тясна кора на пасажерското място
              Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:56.

Comment

Ето снимките тук

---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 20:06 ----------

Не се вади ICS - а
                Както казва Lordliness, трябва да подходиш откъм пасажерското място.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

хихихи аз го имам подобен проблем

отключвам и централното работи
                  заключвам и трът .. заключвам само шоферската
                  другите на ръка

задните прозорци бачкат .. предните когато им е кеф
                  същото и плафоните ..

събота и неделя ще я разхвърлям
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

166

Колега,проблема идва от твоята врата тази брава управлява останалите.
                    Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

другите на ръка

същото и плафоните ..

Гледал ли си модулите, които са зад ICS - а дали не са се наквасили с течност от радиаторчето? Там са и централното и този за предните стъкла. Модулът за задните стъкла е в багажника.
                      Работят ли ти индикациите на таблото за ляв и десен мигач?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз при последните интервенции там силиконирах всички фуги на модулите, за всеки случай.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Аз при последните интервенции там силиконирах всички фуги на модулите, за всеки случай.
                          Аз също.
                          Като не се е сетил италианецът да го направи..........

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Обаче на зелената кутия отворите ми се сториха вентилационни и им направих нещо като козирка(олук) от фолио

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение

другите на ръка

същото и плафоните ..

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Гледал ли си модулите, които са зад ICS - а дали не са се наквасили с течност от радиаторчето? ...
                              Абсолютно подкрепям!!! Според мен 99,98% проблемът със заключването е прекъсната писта в модула зад ICS-а. Иначе и аз по съвета на разни "специалисти" сума време мерих микроключета, букси, сменях машинки за тоя дето клати клоните Та спести си гимнастиката и провери първо модула за централното Плафоните ми също се оправиха със смяна на модул на същото място, мисля беше зелен.Просто теч на антифриз от радиатора на парното ги беше съсипал и трите.
                              ...
                              155 1,6 TS 16V `96
                              166 2,4 JTD `99
                              147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Working...
                              X